Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с вино и горчица

Свински джолан с вино и горчица

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свински джолан с вино и горчица
Снимка: Петя Стойнева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Хапнете с чаша вино свински джолан с вино и горчица!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 брой
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • горчица - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • дафинови листа - 3 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се осолява и се поставя в глинен гювеч.

Виното, водата, горчицата и меда се разбъркват и сместа се излива върху месото.

Добавят се дафиновите листа, черният пипер и олиото.

Глиненият съд се поставя в студена фурна.

Пече се свинското се 3 часа на умерена температура.

Хапнете с чаша вино свински джолан с вино и горчица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: