Начин на приготвяне
Месото се измива и по повърхността му, от всички страни върху кожата, се правят леки разрези, колкото да се стигне до месото.
В купичка се слагат зехтинът, лимоновият сок, балсамовият крем, медът и всички подправки, смесват се и се разбъркват добре.
С тази смес се намазва хубаво месото, като се втрива и в направените разрези, оставя се за 30 мин. в хладилника.
Зеленчуците се почистват и нарязват на едро. В глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва.
Пече се 3 часа на 170 градуса, след което се маха капакът и се дозапича още 15 мин. на 200 градуса.
Коментари
За джолана съм съгласен но 3 часа да печеш зеленчуци !?