Крем карамел без захар

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
21/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 824
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и подсладителя или счукан захарин или сорбит.

Ароматизирайте сместа с ванилия и разсипете във формички. Печете на водна баня за 45 минути на умерена температура.

Важно е водата във водната баня да не кипи, защото става на шупли.

Ето и още вкусна рецепта за крем Карамел.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Юлия Лазарова
Аз използвах стевия. Става точно толкова вкусно, колкото със захар
1
1
Йорданка Тасева
и все пак този със захар си остава по-вкусния крем карамел :)
0
0
Емилия
Емилия
22.12.2014 01:12
Счуканият захарин при печене става горчив. По-добра е СТЕВИЯта (или течна или на прах,)която не променя вкуса си, а е много по-сладка от захарта и без опасности за здравето. Има 0 Калории, а е сладкааааааааааа. Важно е и кое мляко използваме - онова с на-малък % на млечни мазнини.
4
0