Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с ванилова захар

Крем карамел с ванилова захар

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Крем карамел с ванилова захар
Снимка: Yuliya Kenderlieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7-8
"Новото име на изкушението е ... крем карамел с ванилова захар"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 л. ( 3.5%)
  • ванилова захар - 1 п.
  • захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо включете фурната да загрее на 150 градуса. Прясното мляко се затопля, без да завира и към него се прибавят предварително разбитите яйца с 250 грама от захарта и ваниловата захар за аромат.

Останалата захар се карамелизира в подходящ съд като внимавате да не я прегорите и сипвате на дъното на кексовата форма . Отгоре заливате с прясното мляко. Формата се поставя в тава, в която има хладка вода един пръст под ръба.

Ако водата в тавата започне да завира намалете малко градусите (на моята фурна на 150-160 градуса водата не завираше).

Печете около 1 час и след като е готов изчакайте малко да изстине преди да обърнете формата в подходящ съд. По желание може да гарнирате със сладко от горски плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: