Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Френска кремсупа с тиква и три вида лук

Френска кремсупа с тиква и три вида лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Френска кремсупа с тиква и три вида лук
Снимка: Зори
1 / 8
19/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ех, как да не си сипе човек от този зимен разкош в купичка - френска крем супа с тиква и три вида лук"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • чесън - 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • праз - 1 стрък, ситно нарязан
  • моркови - 1 бр, нарязан на кубчета
  • целина - 3 стръка, наситнени
  • олио - 5 с.л.
  • картофи - 400 г, обелени и нарязани на кубчета
  • тиква - 800 г, обелена и нарязана на кубчета
  • бульон - 1 л, говежди
  • провансалски подправки - зелени на вкус
  • портокалова кора - настъргана
  • портокалов сок - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 30 г
  • люто чили - сушено, едро смляно, на вкус
  • за хлебни крутони
  • хляб - 5 филии, нарязани на кубчета
  • зехтин - 3 с.л.
  • провансалски подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера задушете лука, праза, чесъна и моркова в олиото със щипка сол.

Прибавете моркова, картофите и тиквата. Изчакайте десетина минути и налейте половината от бульона и сложете от сухите провансалски зелени подправки на вкус (розмарин, мащерка, чубрица, босилек, естрагон). Намалете котлона и похлупете тенджерата, докато картофите и тиквата напълно се сварят.

През това време нарежете хляба на малки кубчета, полейте със струйка зехтин и поръсете със любимите си подправки.

Изпечете във фурната на 180 °C до златист цвят, като разбърквате периодично. Извадете хлебните крутони от фурната и ги оставете да изстинат напълно.

Готовата френска кремсупа с тиква и три вида лук пасирайте до гладка консистенция. Разредете я с останалия бульон до желаната гъстота.

Накрая добавете сока и кората от портокал и поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Върнете кремсупата за няколко минути на котлона докато заври отново, след това я дръпнете от огъня и сложете бучка краве масло. Разбъркайте, докато се разтопи, и разпределете в купички.

Поръсете всяка порция с едро смляно люто чили и поднесете с домашните хлебни крутони.

Воала - вашата кремсупа с тиква е готова! Насладете и се!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: