Начин на приготвяне
В дълбока тенджера задушете лука, праза, чесъна и моркова в олиото със щипка сол.
Прибавете моркова, картофите и тиквата. Изчакайте десетина минути и налейте половината от бульона и сложете от сухите провансалски зелени подправки на вкус (розмарин, мащерка, чубрица, босилек, естрагон). Намалете котлона и похлупете тенджерата, докато картофите и тиквата напълно се сварят.
През това време нарежете хляба на малки кубчета, полейте със струйка зехтин и поръсете със любимите си подправки.
Изпечете във фурната на 180 °C до златист цвят, като разбърквате периодично. Извадете хлебните крутони от фурната и ги оставете да изстинат напълно.
Готовата френска кремсупа с тиква и три вида лук пасирайте до гладка консистенция. Разредете я с останалия бульон до желаната гъстота.
Накрая добавете сока и кората от портокал и поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Върнете кремсупата за няколко минути на котлона докато заври отново, след това я дръпнете от огъня и сложете бучка краве масло. Разбъркайте, докато се разтопи, и разпределете в купички.
Поръсете всяка порция с едро смляно люто чили и поднесете с домашните хлебни крутони.
Воала - вашата кремсупа с тиква е готова! Насладете и се!
Добър апетит!