Начин на приготвяне
Солени мъфини с гъби и мащерка - ухаят божествено и свършват за нула време.
В купа се разбиват яйцата с миксер, прибавя се киселото мляко, течната сметана и разтопеното краве масло. Брашното се смесва с бакпулвера.
Кашкавалът се настъргва и се прибавя в купата със сместа.
Гъбите се нарязват на дребно и се прибавят. Всичко се разбърква до еднородна смес.
Подправя се с мащерка и сол. Прибавят се брашното с бакпулвера.
Сместа се разпределя във формички за мъфини.
Всеки солен мъфин се поръсва със сусам. Той придава още по-апетитен вид на мъфините.
Печем кексчетата с гъби в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.