Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с гъби и мащерка

Солени мъфини с гъби и мащерка

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Солени мъфини с гъби и мащерка
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Солени мъфини с гъби и мащерка - ухаят божествено и свършват за нула време."

Необходими Продукти

  • гъби - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • течна сметана - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мащерка
  • сол
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солени мъфини с гъби и мащерка - ухаят божествено и свършват за нула време.

В купа се разбиват яйцата с миксер, прибавя се киселото мляко, течната сметана и разтопеното краве масло. Брашното се смесва с бакпулвера.

Кашкавалът се настъргва и се прибавя в купата със сместа.

Гъбите се нарязват на дребно и се прибавят. Всичко се разбърква до еднородна смес.

Подправя се с мащерка и сол. Прибавят се брашното с бакпулвера.

Сместа се разпределя във формички за мъфини.

Всеки солен мъфин се поръсва със сусам. Той придава още по-апетитен вид на мъфините.

Печем кексчетата с гъби в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: