Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени мъфини с кашкавал и гъби

Солени мъфини с кашкавал и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Солени мъфини с кашкавал и гъби1 / 2
12/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 120 г , настърган
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 30 мл
  • яйца - 2 бр.
  • гъби - 80 г печурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте съвсем малко от олиото и запържете до омекване ситно нарязаните гъби.

Междувременно разбийте яйцата с олиото и киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

Постепенно прибавете кашкавала и гъбите, а след това и брашното. Разбъркайте добре и разпределете сместа в предварително намазнена форма за мъфини.

Печете солените мъфини около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: