Начин на приготвяне
Яйцата разбивате заедно с прясното мляко, натрошеното сирене, настъргваме кашкавала, добавяме и олиото, брашното, бакпулвера и гъбите, които сме отцедили от консервата.
Разбъркваме ги добре.
Нарязваме корите на лентички така, както са навити фабрично на руло.
Лентичките трябва да бъдат с ширина 2 см. Разлистваме старателно всяка лентичка.
Не трябва да остават слепени и постепенно ги добавяме към сместа, като гледате всяка лентичка да е намокрена и да не е слепена, като с вилицата ги разкъсваме.
Формичките ги намазваме с масло и печем солените мъфини на загрята фурна за около 30 мин.
Солените мъфини с гъби, кори за баница и сирена са готови.