Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с гъби, кори за баница и сирена

Солени мъфини с гъби, кори за баница и сирена

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Солени мъфини с гъби, кори за баница и сирена
Снимка: Петя Тоскова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Бързи мъфини за цялото семейство - много ароматни и изненадващо вкусни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сирене - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • гъби - 230 г (малка консерва нарязани)
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 80 мл
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбивате заедно с прясното мляко, натрошеното сирене, настъргваме кашкавала, добавяме и олиото, брашното, бакпулвера и гъбите, които сме отцедили от консервата.

Разбъркваме ги добре.

Нарязваме корите на лентички така, както са навити фабрично на руло.

Лентичките трябва да бъдат с ширина 2 см. Разлистваме старателно всяка лентичка.

Не трябва да остават слепени и постепенно ги добавяме към сместа, като гледате всяка лентичка да е намокрена и да не е слепена, като с вилицата ги разкъсваме.

Формичките ги намазваме с масло и печем солените мъфини на загрята фурна за около 30 мин.

Солените мъфини с гъби, кори за баница и сирена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: