Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор по Македонски

Таратор по Македонски

Таратор по Македонски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Открийте 5-те разлики между българския и македонския таратор"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г
  • краставици - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме чесъна, нарязваме го на ситно, като към него добавяме сол.

Готовия чесън добавяме към олиото и разбъркваме добре.

В по-дълбок съд изсипваме добре охладеното кисело мляко и сместа от олио и чесън.

Нарязваме краставиците на малки кубчета и ги добавяме към млякото.

Разбъркваме добре, като готовата смес изсипваме в чаша или купичка.

Посипваме нарязания магданоз върху таратора.

Тараторът по Македонски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много приятен таратор се получи. Ще бъде поднасян много пъти на трапезата ми :-)
29.01.2020 17:22
1