Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Таратор по Пирдопски

Таратор по Пирдопски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Таратор по Пирдопски1 / 3
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Интересно предложение от Пирдоп, което няма да пропуснем да опитаме"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филии
  • краставици - 2 - 3 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 40 мл
  • оцет - 40 мл
  • копър - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква със солта.

Срединката на хляба се надробява.

В купата при хляба се реже на ситно обелената краставица. Поръсват се с нарязания копър и се заливат с разтопеното масло, оцета и студена вода.

Количеството вода зависи от това, колко гъст искате да бъде тараторът ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: