Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Празена яхния със суджук в мултикукър

Празена яхния със суджук в мултикукър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Празена яхния със суджук в мултикукър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
28/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако имате мултикукър, тази празена яхния със суджук чудесно ще се получи в него"

Необходими Продукти

  • суджук - 2 бр. домашен
  • праз - 4 стръка
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и праза. Нарязваме ги на дребно и поставяме в уреда. Нагласяме уреда на пържене, като предварително сме поставели олиото.

Задушаваме в мазнината, като сипваме малко вода. Когато водата се изпари, прибавяме червеният пипер и разбъркваме. Оставяме така за 5 минути при отворен капак.

Доматите нарязваме на ситни парченца и ги прибавяме към лука и праза за да се задушат. Разбъркваме празената яхния добре заливаме с с топла вода нагласяме за 15 минути на програма готвене.

Когато времето изтече, отваряме и прибавяме предварително нарязаната парченца суджук и посоляваме ако има нужда, добавяме и по желание чубрицата и черния пипер.

Затваряме капака и отново нагласяме за още 5 минути.

Когато свърши времето за готвене, сервираме празената яхния със суджук в мултикукър, докато е още топло ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: