Луканкова наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Луканкова наденица
Снимка: Мария Симова
1 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Препоръчваме я печена на фурна, идеално мезе за червено винце."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • свинско месо - 300 г
  • сланина - 300 г
  • сол - 20 г
  • кимион - 8 г
  • черен пипер - 5 г
  • захар - 2 г
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото месо трябва да е почистено от жили и студено. Кимионът и черният пипер са прясно смлени.

Нарязваме месото на не много големи парчета. Поръсваме с подправките и много добре разбъркваме.

Смиламе го в машинка с по едра решетка. След час-два отново прекарваме през машинка, но този път със по ситна решетка.

Замесваме каймата, като този процес трае не по малко от 10 минути. След час-два почивка отново премесваме за кратко и започваме процедурата пълнене.

Правим си наденичките дълги 30 см, като в двата края усукваме червото.

Поставяме домашната наденица във фризер за по нататъшна консумация печене, пържене и готвене.

Препоръчвам Луканковата наденица печена на фурна, идеално мезе за червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: