Сливи в оцет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сливи в оцет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.

Необходими Продукти

  • сини сливи - 2 кг
  • оцет - 500 мл
  • захар - 1 кг
  • карамфил
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрели, но твърди сини сливи се измиват и набождат с игла. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте със студен сироп, направен от оцета, захарта, карамфила и канелата, като при варенето постоянно трябва да се отпенва.

Оставят се 8 дни да престоят, след което се прецежда сокът, преварява се, добавят се сливите и всичко се вари 5 минути.

Плодовете се оставят да изстинат и се нареждат в буркани. Сиропът се вари още няколко минути и се налива в бурканите, които се затварят след това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: