Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на колелца, а доматите, краставицата и зелената чушка – на кубчета. Магданозът се нарязва на ситно.
Дресингът се приготвя като чесънът се наситнява и се смесва с лимоновия сок, зехтина, сумака, сол и черен пипер.
Зелената салата се нарязва на ивици и се поставя в голяма купа. Хлябът се нарязва на хапки.
Загрейте 3 супени лъжици зехтин в голям тиган и запечете леко хляба лаваш, като внимавате да не го изгорите. Добавете сол, черен пипер и сумака.
Разбъркайте и отстранете от огъня. Запича се за 7–8 минути в загрята на 180 °C фурна.
Зеленчуците се смесват.
Сервирайте, като се постави салатата Фатуш в центъра на кръгли чинии и около нея подредите запечения и овкусен арабски хляб и всичко се залива с дресинга.
Класическа ливанска салата Фатуш е повече от вкусна за вечеря с чаша бяло вино.