Зеленчукови кюфтенца с чиа

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066483865
Зеленчукови кюфтенца с чиа
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
05/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Най-добър ефект се получава, когато придобият златист цвят зеленчукови кюфтенца с чиа. Насладете им се с предпочитан сос или салата."

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. настърган
  • червено цвекло - 1 бр. настъргано
  • моркови - 2 бр. настърган
  • яйце - 1 бр.
  • чиа - 2 с.л. семена
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си зеленчуците.

Обелете картоф, морков и цвекло. Настържете ги на фино ренде.

Поставете зеленчуковата смес в купа, подходяща за омесване.

Добавете яйцето, предварително разбито с чията.

Прибавете сол, черен пипер и наситнен чесън.

Смесете съставките, разбъркайте до хомогенизиране на сместа.

Формирайте картофените кюфтенца. Овалвайте всяко кюфтенце в брашно.

Подредете ги в предварително намазана с олио тава.

Печете във фурна, предварително загрята на 140 °C за около 20 минути, като ги обърнете на 10-та минута.

Най-добър ефект се получава, когато придобият златист цвят зеленчукови кюфтенца с чиа.

Насладете им се с предпочитан сос или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: