Начин на приготвяне
Подгответе си зеленчуците.
Обелете картоф, морков и цвекло. Настържете ги на фино ренде.
Поставете зеленчуковата смес в купа, подходяща за омесване.
Добавете яйцето, предварително разбито с чията.
Прибавете сол, черен пипер и наситнен чесън.
Смесете съставките, разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Формирайте картофените кюфтенца. Овалвайте всяко кюфтенце в брашно.
Подредете ги в предварително намазана с олио тава.
Печете във фурна, предварително загрята на 140 °C за около 20 минути, като ги обърнете на 10-та минута.
Най-добър ефект се получава, когато придобият златист цвят зеленчукови кюфтенца с чиа.
Насладете им се с предпочитан сос или салата.