Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кесадия с телешко и чушки

Кесадия с телешко и чушки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Кесадия с телешко и чушки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кесадия с телешко и чушки е новият любим сандвич на момчетата вкъщи"

Необходими Продукти

  • тортила - 4 бр.
  • телешка кайма - 500 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - ½ ч.л.
  • риган - ½ ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • китайско зеле - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно зеленчуците, лука, чесъна и червените чушки на кубчета.

В тиган поставяме зехтина и запържваме, първо, лука, след това каймата, след това прибавяме чесъна.

Когато каймата е почти готова, добавяме подправките и доматеното пюре.

Разбъркваме добре и наливаме малко вода. Оставяме на котлона до готовност, когато е каймата и чушките са останали на мазнина.

Китайското зеле нарязваме на тънки ивици. Овкусяваме със сол и зехтин.

На половината от всяка тортиля слагаме 1/4 от плънката, след това от нарязаното зеле.

Прегъваме на две и запичаме от двете страни на нагорещен на среден огън тиган за няколко минути.

Разрязваме на две готовите касадии и сервираме кесадия с телешко и чушки с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: