Начин на приготвяне
Рендосайте тиквичката, поръсете я с щипка сол и я оставете за 10-15 минути да си пусне сок.
В купа сложете каймата.
Прибавете към нея нарязания на дребно лук и рендосан кашкавал.
Изстискайте с ръка тиквичката и добавете и нея.
Подправете с нарязан на дребно магданоз, черен пипер и зеленчукова подправка.
Чукнете 1 яйце и поръсете с галета.
Омесете хубаво сместа и оформете от нея кюфтетата с кайма и тиквички.
В тавичка сложете хартия за печене и я намажете с олио.
Овалвайте кюфтета в брашното и ги подредете в тавичката.
Поръсете кюфтета с малко олио и ги сложете в загрята фурна.
Печете кюфтетата около 20 минути, след което ги обърнете и ги допечете за още 10 минути .
Готовите кюфтета на фурна с кайма, тиквичка и кашкавал сервирайте с гарнитура по ваш вкус.