Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с кашкавал и кюфтета на фурна

Печени картофи с кашкавал и кюфтета на фурна

ИвайлоИвайло
Чирак
2113056122
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Всичко, от което има нужда един мъж, в една тава и сготвено до съвършенство И да не забравите за бирата"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • вода - 300 мл
  • бира - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
  • За кюфтетата
  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 - 2 филии стар
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват равномерно. Лукът се нарязва на две.

Поставяме картофите и лука в голяма тава, посоляваме и объркваме.

Слагаме бирата и водата, завиваме с фолио и печем на 200 градуса за 40 мин. Приготвяме кюфтетата.

Нарязваме лука на ситно, прибавяме към каймата, слагаме хляба, яйцата, овкусяваме с подправките и объркваме месото. Оформяме кюфтета с желаната големина,

След 40 минути махаме фолиото нареждаме кюфтенцата и продължаваме печем около 30 минути на 200-градусова фурна.

Преди да извадим тавата поръсваме с настърган кашкавал, за да може и той да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: