Tархана

mariamaria
Новак
36
Tархана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г или кълцано жито
  • кус - кус - 150 г или траано
  • масло - 50 г
  • сирене - около 200 г или свинско месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се сварява, като се слага във вряла вода, а водата трябва да е до 2 пръста над булгура.

Като омекне, се маха от огъня, слага се кус-куса или трааното (измесено твърдо тесто от брашно, яйце и кисело мляко и рендосано или претрито през решето на трохи), разбърква се и се захлупва да престои около 15 минути, за да набъбне булгурът или трааното.

Посолява се, преди да се сложи в тавата с горещата мазнина, като се ръси натрошеното сирене или изпържени късчета свинско месо като пръжки.

Слага се във фурната, която е загрята до 200 градуса. Пече се около 30 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: