Китайско пиле със зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Китайско пиле със зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4с Видео
20/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Китайско пиле със зеленчуци, приготвено както си трябва"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 600 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр. червени
  • зехтин - 50 мл или олио
  • моркови - 1 бр.
  • За соса
  • соев сос - 100 мл. тъмен
  • сос от стриди - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • вода - 30 мл студена
  • черен пипер
  • сусамово олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета, като предварително го изтъните с ножа, така че парчетата да не са много дебели.

Зеленчуците нарежете под ъгъл на по големи парчета.

В тиган загрейте зехтин или олио и сложете пилешкото месо. Пържете го на два или три пъти, за да може да се запържи равномерно и да се избегне пускане на вода и варенето на месото.

Пържете за няколко минути до побеляване на месото. Гответе за кратко, като междувременно пробвайте. Парчетата месо трябва да останат сочни и внимавайте да не го изсушите.

Вадете готовото месо в купа и отделете настрани.

Махнете мазнината от тигана и сложете отново малко зехтин.

Сложете лука да се запържи. Гответе няколко минути до омекване. Добавете чесъна и разбъркайте.

Поставете останалите зеленчуци, разбъркайте и пържете до омекването им за около 5 - 6 минути.

Накрая върнете месото в тигана при зеленчуците и разбъркайте.

В купа направете соса за пилето по китайски, като сипете соев сос, сос от стриди, мед и разтвореното във водата нишесте. Разбъркайте до еднородна смес.

Сосът от стриди може да замените с рибен сос или със светъл соев сос, ако не намерите, го пропуснете. На клипа съм показала как изглежда, има го в по-големите супермаркети.

Така приготвения сос изсипете в тигана и разбъркайте до поемането му от зеленчуците.

Гответе още 3 минути и махнете от котлона.

Накрая по желание поръсете китайско пиле със зеленчуци с лъжица сусамово олио.

Източник:Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: