Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци в уок

Пиле със зеленчуци в уок

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Пиле със зеленчуци в уок
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкусна импровизация с пилешко месо на тиган - обещаваме, че ще може да си хапнете след не повече от половин час"

Необходими Продукти

  • пиле - 400 г (сварено)
  • лук - 7 - 8 големи глави
  • печурки - 350 г
  • бамя - 1/2 ч.ч. нарязана (или една шепа цяла)
  • олио
  • соев сос
  • куркума
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето, което използвам, беше печено и ми остана от бялото месо. Накъсах го на по-едри парчета и го оставих настрана.

Лука почистих и разрязах главата на четири или на шест (в зависимост от големината), разделих на полумесеци.

В нагорещен уок тиган слагам олио, а после добавям и лука. Запържвам и бъркам докато си смени цвета, после добавям малко вода - около чаена чаша и оставам да ври на среден огън.

През това време почиствам гъбите и ги нарязвам. Когато водата се редуцира на половина добавям соевия сос, ако е много солен - добавям по-малко, иначе около 2-3 с.л. Прибавям и гъбите, разбърквам.

После добавям бамята (моята е замразена и нарязана), ако използвате прясна - почистете я, ако е много голяма нарежете, ако е по-дребна (2-3 см), може и цяла да се сложи.

Добавям от подправките на вкус, а накрая и пилето. Оставам да поври така около 10 минути или до готовност на продуктите.

Ако имате предпочитания, може да добавите и други подправки. Консумира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: