Пиле със зеленчуци и просо

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пиле със зеленчуци и просо
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета със зеленчуци и просо - ще спечелят сърцето ви с първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. цели
  • просо - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 и 1/2 бр. кубче
  • синапено семе - 1 ч.л.
  • семена от кимион - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2 с.л.
  • къри - 1 ч.л., прах
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 бр.
  • лют пипер - по избор
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр., по - малки
  • манголд - 1 връзка
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • магданоз - ситно нарязана
  • лимонов сок
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и намачкайте чесъна. Нарежете чушките, тиквичките и доматите без люспата на кубчета.

Настържете морковите на едро. Нарежете стъблата на манголда на кубчета и нарежете листата. Настържете джинджифила на ситно.

Подправете пилето на вкус, поръсете със зехтин и печете за около 40 минути във фурна, предварително загрята до 200 ° C.

Препечете просото в тиган, загрят до средна температура, при непрекъснато разбъркване, до светло кафяво.

Прехвърлете в тенджера за готвене, добавете приготвения бульон, покрийте и гответе за около 20 минути, така че просото да поеме цялата течност. Свалете от котлона и оставете за 10 минути покрито.

В голям тиган загрейте зехтина на среден огън, добавете горчицата и кимиона и пържете, като разбърквате за около 1 минута или докато семената започнат да скачат върху тигана.

Добавете джинджифил и чесън, къри на прах и пържете още една минута, като разбърквате. Разбъркайте нарязания червен пипер в запържените подправки, след това настъргания морков, нарязаните стръкове манголд и запържете за няколко минути.

Добавете доматите, разбъркайте и преди цялата течност, отделена от домата, да се изпари, разбъркайте нарязаните листа от манголд. Добавете сол, черен пипер, разбъркайте няколко пъти, за да изсушите маншонът, и свалете от котлона.

Преди сервиране поръсете просото с лимонов сок, поръсете с нарязан магданоз, залейте с готовите зеленчуци и добавете печеното пиле.

Да ви е вкусно с това пиле със зеленчуци и просо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: