Начин на приготвяне
Нарежете лука на полумесеци и намачкайте чесъна. Нарежете чушките, тиквичките и доматите без люспата на кубчета.
Настържете морковите на едро. Нарежете стъблата на манголда на кубчета и нарежете листата. Настържете джинджифила на ситно.
Подправете пилето на вкус, поръсете със зехтин и печете за около 40 минути във фурна, предварително загрята до 200 ° C.
Препечете просото в тиган, загрят до средна температура, при непрекъснато разбъркване, до светло кафяво.
Прехвърлете в тенджера за готвене, добавете приготвения бульон, покрийте и гответе за около 20 минути, така че просото да поеме цялата течност. Свалете от котлона и оставете за 10 минути покрито.
В голям тиган загрейте зехтина на среден огън, добавете горчицата и кимиона и пържете, като разбърквате за около 1 минута или докато семената започнат да скачат върху тигана.
Добавете джинджифил и чесън, къри на прах и пържете още една минута, като разбърквате. Разбъркайте нарязания червен пипер в запържените подправки, след това настъргания морков, нарязаните стръкове манголд и запържете за няколко минути.
Добавете доматите, разбъркайте и преди цялата течност, отделена от домата, да се изпари, разбъркайте нарязаните листа от манголд. Добавете сол, черен пипер, разбъркайте няколко пъти, за да изсушите маншонът, и свалете от котлона.
Преди сервиране поръсете просото с лимонов сок, поръсете с нарязан магданоз, залейте с готовите зеленчуци и добавете печеното пиле.
Да ви е вкусно с това пиле със зеленчуци и просо.