Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле със зеленчуци в гювеч

Пиле със зеленчуци в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пиле със зеленчуци в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ястията в гювеч не стават бързо, те стават вкусни, което е и основното му предназначение"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 3 глава
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • зелен боб - 1 ч.ч.
  • гъби - 150 г
  • картофи - 500 г
  • домати - 500 г от консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • вода - 1.5 ч.ч., топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се нарязват и се запържват в загрято олио. Слагат се в гювеча.

Нарязва се лукът на полумесеци, морковите - на колелца, а гъбите - на филийки. Картофите се нарязват на кубчета, а по-малките оставете цели.

В купа сложете нарязаните гъби и зеленчуци. Добавят се нарязаните чушки, грахът и зеленият боб. Разбърква се добре и се изсипват при пилето.

Доматите се пасират, добавя се брашното, размито в топлата вода, и подправките.

Изсипете сместа в гювеча, ако е необходимо, долейте още вода. Разбъркайте хубаво и гответе ястието на 200 градуса около час.

След това намалете на 150 градуса и продължете готвенето, докато омекнат всички продукти. Поръсете с магданоз.

Пилето със зеленчуци в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: