Начин на приготвяне
Бутчетата се нарязват и се запържват в загрято олио. Слагат се в гювеча.
Нарязва се лукът на полумесеци, морковите - на колелца, а гъбите - на филийки. Картофите се нарязват на кубчета, а по-малките оставете цели.
В купа сложете нарязаните гъби и зеленчуци. Добавят се нарязаните чушки, грахът и зеленият боб. Разбърква се добре и се изсипват при пилето.
Доматите се пасират, добавя се брашното, размито в топлата вода, и подправките.
Изсипете сместа в гювеча, ако е необходимо, долейте още вода. Разбъркайте хубаво и гответе ястието на 200 градуса около час.
След това намалете на 150 градуса и продължете готвенето, докато омекнат всички продукти. Поръсете с магданоз.
Пилето със зеленчуци в гювеч е много вкусно.