Начин на приготвяне
Нарежете свинските гърдички на еднакви по големина парчета.
Почистете и нарежете морковите и карофите. Морковите на ситно, картофите на едро.
Вземете тава и сложете в нея месото, моркови, картофите и нарязана на ситно скилидка чесън.
Подправете със сол, черен пипер, мащерка и червен пушен пипер. С ръце втрийте подправките в продуктите, така че да се овкусят.
Сипете бирата и сложете на места нарязани малки парчета масло върху картофките.
Покрийте с фолио сочното свинско с картофи и сложете в загрята фурна на 200 °C за около 50 минути.
Накрая махнете фолиото и запечете до златист цвят на картофите и докато ястието на фурна остане само на мазнина.
Поръсете със ситно нарязан свеж магданоз и поднесете топло.
Бележка: Биричката трябва да е хубава и качествена. Каквато обичате да пиете, такава ползвайте и за готвене.
Източник: Блогът на Сия Рибагина