Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Бирено свинско с картофки

Бирено свинско с картофки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Бирено свинско с картофки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Каквато обичате да пиете, такава ползвайте и за готвене на това бирено свинско с картофки"

Необходими Продукти

  • свински гърди - около 1 кг без кост
  • картофи - около 600 г
  • бира - 500 мл
  • моркови - 2 бр. среден размер
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л пушен
  • масло - 60 г
  • мащерка - 1 ч.л
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърдички на еднакви по големина парчета.

Почистете и нарежете морковите и карофите. Морковите на ситно, картофите на едро.

Вземете тава и сложете в нея месото, моркови, картофите и нарязана на ситно скилидка чесън.

Подправете със сол, черен пипер, мащерка и червен пушен пипер. С ръце втрийте подправките в продуктите, така че да се овкусят.

Сипете бирата и сложете на места нарязани малки парчета масло върху картофките.

Покрийте с фолио сочното свинско с картофи и сложете в загрята фурна на 200 °C за около 50 минути.

Накрая махнете фолиото и запечете до златист цвят на картофите и докато ястието на фурна остане само на мазнина.

Поръсете със ситно нарязан свеж магданоз и поднесете топло.

Бележка: Биричката трябва да е хубава и качествена. Каквато обичате да пиете, такава ползвайте и за готвене.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: