Начин на приготвяне
За блата с миксер разбийте хубаво яйцата със захарта, ванилията и солта. Трябва да станат пухкави (около 10 минути).
След това се добавя брашното и бакпулверът, всичко се изсипва през цедка, като се разбърква деликатно с движения от долу нагоре и обратно, с много чиста лъжица.
Намажете с масло кръгла шарнирна форма с диаметър 24 см, поръсете я с щипка брашно, изсипете сместа и я сложете във фурната вече на 160° за около 35-40 минути.
Веднага след като блатът за тортата е готов, обърнете върху решетка и оставете да изстине.
Да приготвим ягодовия сос: сложете в касерола ягодите, захарта, лимоновия сок, след това пасирайте с блендер (запазете 4 ягоди за украса на тортата), прецедете през фина мрежеста цедка, да махнете семките (само ако искате да ги премахнете). Оставете този сос да се готви за 5-10 минути, след това изключете котлона и го оставете да изстине напълно.
За крема: разбъркайте заквасената сметана с пудрата захар и ванилията.
Изрежете три слоя с еднаква дебелина.
Поставете първия слой върху чиния с правилния размер. С кухненска четка намокрете леко повърхността на пандишпана с малко мляко.
Отгоре наредете сладкото от ягоди. Слоят трябва да е изобилен.Отгоре поставете слой сметана.
Покрийте с втория блат пандишпан и този път го намокрете със смес от мляко и малко сладко от ягоди.
Отгоре поставете обилен слой сметана и ягоди.
Покрийте с последния блат, който също трябва да се размекне с мляко и сладко от ягоди .
Украсете всички краища на ягодовата торта с останалата сметана.
Добавете малко сметана и ягоди в центъра.
Поставете в хладилник за поне 4 часа.
Нарежете тортата на парчета и сервирайте студена. Приятно приготвяне на тази вълшебно вкусна и лесна пролетна торта!
Съхранявайте ягодова торта Нежна красавица в хладилник.
Алтернативна идея: като почти всички рецепти, тази също може да бъде модифицирана и персонализирана, така че, ако искате, можете да замените ягодите с други плодове, като горски плодове или праскови или ананас! Пандишпанът също може да бъде заменен, може би с шоколадов блат, а кремът може да се овкуси с портокал (като използвате малко настърган портокал кора) накратко, вариациите за приготвяне на тази пищна сметанова торта са безкрайни!