Начин на приготвяне
Приготвя се маринатата за тофуто, като се смесват зехтин, соев сос и подправките.
Тофуто се разрязва на 2 по-тънки парчета по дължина и се оставят да се мариноват за няколко минути. След това се пекат на 200 °C от двете страни, докато се запекат и станат хрупкави. Преди печене и при обръщане се поливат с още от останалата марината.
Спагетите се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат, като се запазва 1 ч.ч. от водата. Кубчето бульон се размива в заделената вода от варенето на спагетите.
Лукът се реже на дребно, а чесънът се наситнява. В сгорещено олио се запържва лукът, а малко след него и чесънът за кратко.
Прибавя се брашното и се разбърква добре. При непрекъснато бъркане се налива бульонът и се бърка, докато се сгъсти до сос. Налива се млякото, изцеденият сок от лимона, както и кората му, и се добавя босилекът.
Разбърква се добре и се прибавят сварените спагети. След около 2 минути се изключва котлонът и се оставят настрана още няколко минути, да поемат хубаво соса и да се сгъсти.
Накрая се разбърква още веднъж и спагетите са готови за сервиране с по 1 парче печено тофу отгоре.
Нека ви е вкусно с моите лимонени спагети с мариновано тофу.