Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мариновано тофу с ориз по японски

Мариновано тофу с ориз по японски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Мариновано тофу с ориз по японски
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Когато е готово мариновано тофу с ориз по японски, се сервира върху сварен ориз."

Необходими Продукти

  • тофу - 100 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, наситнена
  • нори - малко накъсано на ситно от 1 лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата се смесват соевият сос, сусамовото олио, оризовият оцет, наситненият чесън и парченцата нори.

Тофуто се отцежда, подсушава се, нарязва се на филии (в моя случай разрязано на 2 по дължина) и те се прорязват на линии отгоре.

Налива се маринатата върху филиите тофу. Оставя се за поне 1 час.

В малко сгорещено олио се запържва тофуто от двете страни.

Когато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: