Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Есенна салата в буркани

Есенна салата в буркани

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Есенна салата в буркани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • моркови - 3.5 кг
  • чушки - 3.5 кг
  • лук - 2 кг
  • сол - 200 г
  • олио - 200 мл
  • захар - 300 г
  • оцет - 800 мл
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената и ги бланширайте за 2-3 минути във вряща вода. Охладете в студена вода и нарежете на ивици. Почистете морковите и ги нарежете на колелца. Бланширайте ги във вряща вода за 3-4 минути.

Охладете в студена вода. Почистете лука и го нарежете на филийки. Смесете в дълбок съд зеленчуците. Сипете 1 литър вода в тенджера, добавете солта и захарта, кипнете течността, докато се разтворят напълно.

Във всеки от приготвените буркани /10 бр./ сипете по 20 мл олио, 80 мл оцет, 4-5 зърна пипер, по 1 дафинов лист, 1-2 зърна бахар.

Напълнете плътно бурканите със зеленчуковата смес и допълнете с горещата марината. Запечатайте с капачки и стерилизирайте 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: