Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Тофу шишчета с медена глазура

Тофу шишчета с медена глазура

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тофу шишчета с медена глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тофу шишчета с медена глазура - между парчетата тофу може да нареди и парченца чушка и гъби...Мммммм..."

Необходими Продукти

  • тофу - 400 грама
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 ч.л.
  • Глазура
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 4 с.л. (други варианти: кленов сироп или агаве)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се накъсва на парчета с горе-долу подобен размер, които се слагат в купа.

Към тях се прибавя царевично нишесте, зехтин и сол. Разбърква се добре.

Хапките се подреждат върху хартия за печене и се пекат на 200 °C за 20 минути.

Чесънът се наситнява. Запържва се на слаб огън в сгорещено олио за 1-2 минути.

Към него се прибавят останалите съставки и се оставя да заври. Прибавят се готовите тофу хапки и се разбърква добре, за да поемат от соса.

След това се подреждат на шишчета, намазват се с останалата глазура и тофу шишчета с медена глазура се пекат за още 5-8 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: