Начин на приготвяне
Тофуто се настъргва. Смесва се с подправките за него и се разпределя върху хартия за печене.
Зелето се нарязва на тънки ленти. Смесва се с подправките за него и се разпределя върху хартия за печене встрани от тофуто.
Двете заедно се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за 10 минути, след което се разбъркват по отделно и се пекат още 8-10 минути или докато се запекат.
Когато са готови, се разбъркват заедно и се оставят настрана за малко да поизстинат, като от време на време се разбъркват.
През това време се приготвя суровият микс. Наситнява се магданозът и чесънът, натрошава се орехът, прибавят се подправките и меда, малко от кората на лимона се настъргва и се изцежда сокът, добавя се зехтин и всичко се разбърква добре.
Приготвя се и млечно-чесновият сос, като се разбърква хубаво киселото мляко, прибавя се наситнен чесън и копър и сол на вкус.
Тортилите се намазват с хумус, разпределя се суровият микс, отгоре се слага накъсана маруля, следва тофу и зеле и накрая млечно-чеснов сос.
Нека ви е вкусно с този тортили с тофу и зеле.