Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Тортили с тофу и зеле

Тортили с тофу и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тортили с тофу и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Нека ви е вкусно с този тортили с тофу и зеле"

Необходими Продукти

  • тортили - 4 бр.
  • хумус - 4 с.л., пълни
  • маруля - 4 листа (или 2 по - големи)
  • Тофу
  • тофу - 200 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • млян кориандър - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • Зеле
  • зеле - ½ малка зелка
  • червен лук - 1 глава, малка
  • млян кориандър - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
  • Суров микс
  • магданоз - 7 стръка
  • орехи - 2 бр., счукан и натрошен
  • чесън - 1 скилидка
  • подправки - 2 ч.л. (риган, мащерка, кимион, сумак, кориандър, сусам)
  • джоджен - щипка
  • лимони - ½ бр., кора и сок
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 1/2 ч.л., по желание
  • Млечно чеснов сос
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, малка
  • копър - 3 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се настъргва. Смесва се с подправките за него и се разпределя върху хартия за печене.

Зелето се нарязва на тънки ленти. Смесва се с подправките за него и се разпределя върху хартия за печене встрани от тофуто.

Двете заедно се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за 10 минути, след което се разбъркват по отделно и се пекат още 8-10 минути или докато се запекат.

Когато са готови, се разбъркват заедно и се оставят настрана за малко да поизстинат, като от време на време се разбъркват.

През това време се приготвя суровият микс. Наситнява се магданозът и чесънът, натрошава се орехът, прибавят се подправките и меда, малко от кората на лимона се настъргва и се изцежда сокът, добавя се зехтин и всичко се разбърква добре.

Приготвя се и млечно-чесновият сос, като се разбърква хубаво киселото мляко, прибавя се наситнен чесън и копър и сол на вкус.

Тортилите се намазват с хумус, разпределя се суровият микс, отгоре се слага накъсана маруля, следва тофу и зеле и накрая млечно-чеснов сос.

Нека ви е вкусно с този тортили с тофу и зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: