Кюфтенца от тофу и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7845k1k4k11
Кюфтенца от тофу и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
31/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Кюфтенца от тофу и зеле с неустоим сос - перфектна идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • зеле - ¼ малка зелка
  • тофу - 400 - 450 грама
  • картофи - 1 бр., голям
  • яйца - 1 бр., голямо
  • кашкавал - 30 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1/4 ч.л.
  • Дресинг
  • спанак - 100 г или малко замразен
  • зелен лук - 2 стръка
  • магдaноз - ⅓ връзка
  • крема сирене - 1 ч.л., меко
  • майонеза - 2 ч.л.
  • чеснов сос - 2 ч.л.
  • лайм - ½ бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно, картофът се настъргва и изцежда, тофуто се намачква на ситно, а кашкавалът се настъргва.

Продуктите се изсипват в купа и към тя се чуква едно яйце, прибавя се царевичното нишесте и подправките.

Омесва се добре и от сместа се оформят зеленчукови кюфтенца. Пържат се по няколко минути от двете страни до златисто.

За дресинга продуктите се слагат в чопъра и накрая се поднасят кюфтенца от тофу и зеле отгоре с апетитния дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: