Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

Пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
5259188338
Пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 5
12/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце!"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 10 на бр.
  • кашкавалена извара - 300 г
  • розови домати - 4 зрели
  • краве масло - 1 пакетче
  • копър - 2 стръка пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • гауда - 50 г кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце! Нежна извара, ароматен копър, сочен домат и пикантен чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.

Пригответе ги и ще си оближете пръстите!

Сваряваме сладките картофи в голяма тенджера с подсолена вода на котлона за около 20-30 минути или докато омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.

Натрошаваме изварата в средно голяма купа, добавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, докато придобие хомогенен вид.

След като картофите се сварят, ги сваляме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче отгоре, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите обилно.

Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал ''Гауда'' и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.

Запичаме сладките картофи в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, докато са топли. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: