Начин на приготвяне
Измийте малките марулки Литъл Джем и отрежете кочанчето в основата. Разрежете всяка от тях на 4 и подредете в голямо плато. Полейте с малко зехтин и посолете.
Почистете и измийте ягодите. Нарежете ги надлъжно на филийки и мариновайте за 3-4 минути в балсамов оцет, зехтин и мъничка щипка сол.
Не дръжте ягодите за дълго в маринатата, за да не омекнат много и да променят цвета си. Препоръчително е да ползвате за целта бял балсамов оцет, а за зелената салата - от тъмния.
Разпределете ягодите и натрошеното синьо сирене върху салатата Литъл Джем. Поръсете със соса/маринатата от ягодите като дресинг. Украсете с черните маслини (аз съм ползвала Каламата).
Разкошна салата Литъл Джем с ягоди и синьо сирене, бърза, лесна и много елегантна!