Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Тарталети»Тарталети с ягоди и сметана

Тарталети с ягоди и сметана

Тарталети с ягоди и сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Невероятни тарталети с ягоди и сметана, които ще превърнат и най-обикновения ден в незабравим празник."

Необходими Продукти

  • За кошничките
  • брашно от спелта - 200 г
  • краве масло - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • студена вода - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • За пудинга
  • пудинг ванилия - 1 малко малко пакетче, смес
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • За ягодовия пълнеж
  • ягоди - 250 г
  • захар - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1/2 ч.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тарталетите.

За целта нарежете омекналото краве масло на кубчета.

Добавете брашното от спелта, захарта и солта. Започнете да месите, докато стане на трохи.

Налейте две супени лъжици студена вода и прибавете яйцето. Продължете да месите, оформете тестото на топка и приберете в хладилника за половин час.

Разделете тестото в шест формички за тарталети, като се стараете да оформите борд. С помощта на вилица дупки в блатчетата. Поставете ги да се пекат във фурна загрята на 180 °C за 20 минути или докато порозовеят. Готовите татралети оставете настрани, докато изстинат

Следващата стъпка е приготвянето на пудинга. Следвайте указанията на опаковката за най-добър резултат. Ще са ви необходими половин литър мляко и ве супени лъжици захар. В част от млякото разтворете пудинга.

Останалата част загрейте с две лъжици захар, но без да завира. Към затопленото мляко прибавете разтвореният пудинг. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и покрийте пудинга със свежо фолио за да не образува коричка. Оставете го да се охлади.

Ягодовият пълнеж се приготвя, като измитите ягоди се нарязват на дребни парченца. Заделете няколко ягоди за декорация. Слагат се в малка тенджерка с малко захар и поставят на котлона. Ягодовото сладко се готви, докато се сгъсти, като в края на готвенето се добавя лъжичка балсамов оцет.

Накрая рзбийте с миксер сметаната и може да започнете сглобяването на ягодовия десерт.

Напълнете тарталетите охладения пудинг. По средата сложете от ягодовия пълнеж.

Използвайте сладкарски пош за сладкарската сметана, с която да покриете част от сладкишчетата.

Декорирайте с парченца пресни ягоди, сервирайте и се насладете на неустоими тарталети с ягоди и сметана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: