Начин на приготвяне
Настържете белия шоколад. Ягодите почистете и нарежете на парченца. Теглото, посочено в рецептата, е на почистени ягоди.
Накиснете желатина в 200 мл студена вода и оставете да се хидратира.
В чиста купа разбийте сметаната до кремообразност и я приберете в хладилника.
Сложете на котлона тенджерка със нарязаните ягоди, настъргания бял шоколад и захарта. Загрейте до 80 °C и бъркайте около две минути или докато шоколада се разтопи.
Дръпнете от огъня, сложете желатина (добре отцеден от водата) и пасирайте.
Изчакайте ягодовата смес да поизстине (20 минути) и смесете със сметаната, като бъркате внимателно, за да остане пухкава.
Разпределете ягодовия мус в 4 чашки и приберете в хладилника за 2 часа.
Сервирайте ягодовия десерт украсен с нарязани ягоди и настърган бял шоколад.
Да ви е сладко с моя мус от ягоди, сметана и бял шоколад!