Начин на приготвяне
В необходимите продукти за нашите солени мъфини от тиквички съм написала грамажа на тиквичките за рецептата, след като вече са рендосани и отцедени.
Когато си вземете тиквички, ги рендосайте на едро ренде, посолете ги и ги оставете да си пуснат водата.
След това, преди да започнете работа с тях, ги изстискайте допълнително с ръце. Добавете останалите съставки към тях и разбъркайте всичко добре.
С получената смес, с помощта на супена лъжица или такава за сладолед, напълнете форми за мъфини.
Подредете ги в тава или форма за мъфини и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятен златист цвят.
Тези солени мъфини са идеални за хапване по всяко време на деня, дори да се вземат на работното място, както правя аз. Да ви е вкусно!
Коментари