Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Плодови мъфини с дупка

Плодови мъфини с дупка

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Плодови мъфини с дупка
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Плодови мъфини с дупка - идеалните мъфини за пикник, парти и похапване в офиса."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч + 3/ 4 с.л. с бакпулвер
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л.
  • кафява захар - 3/4 ч.ч.
  • растително масло - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 150 г
  • замразени плодове - 150 г боровинки, касис, череши или пресни
  • лимонова кора - 1 с.л. + сок от 1/2 лимон
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

В голяма купа смесете брашното и содата. В друга купа разбийте яйцата, захарта, добавете сметаната, маслото, лимоновата кора и сока от половин лимон.

Разбъркайте до гладкост, изсипете сместа в купата с брашното и разбъркайте добре. Накрая добавете горските плодове и разбъркайте внимателно.

Ако плодовете за вашите кексчета са замразени, тогава ги извадете последни и ги поставете в тестото, без да ги размразявате.

Напълнете формичките, намазани леко с мазнина, (силиконови или еднократни) почти до края (~3/4 от обема).

И печете плодовите мъфини във фурната за около 20 минути, докато станат стегнати и златисти. Проверете готовността с клечка за зъби.

Плодови мъфини с дупка - идеалните мъфини за пикник, парти и похапване в офиса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: