Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса.
В голяма купа смесете брашното и содата. В друга купа разбийте яйцата, захарта, добавете сметаната, маслото, лимоновата кора и сока от половин лимон.
Разбъркайте до гладкост, изсипете сместа в купата с брашното и разбъркайте добре. Накрая добавете горските плодове и разбъркайте внимателно.
Ако плодовете за вашите кексчета са замразени, тогава ги извадете последни и ги поставете в тестото, без да ги размразявате.
Напълнете формичките, намазани леко с мазнина, (силиконови или еднократни) почти до края (~3/4 от обема).
И печете плодовите мъфини във фурната за около 20 минути, докато станат стегнати и златисти. Проверете готовността с клечка за зъби.
Плодови мъфини с дупка - идеалните мъфини за пикник, парти и похапване в офиса.