Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени свински пържоли с винен сос

Печени свински пържоли с винен сос

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1942k1k1k6
Печени свински пържоли с винен сос
Снимка: Evgenia
1 / 3
13/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
1
"Поднасяме печени свински пържоли с винен сос топли върху канапе от картофено пюре, като отгоре ги заливаме с винения сос."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - сух
  • зехтин
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса
  • марината - oстаналата след печенето
  • масло
  • брашно - 1 ч.л.
  • вино - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пържолите, осоляваме ги и ги поставяме в купа. Обелваме чесъна от люспите, измиваме го и го пресоваме в подходящ уред. Натриваме свинските пържоли с него.

Добавяме черен пипер, магданоз, вино и зехтин. Оставяме пържолите да се мариноват поне два часа на хладно, покрити с капак.

Преместваме маринованите пържоли с маринатата в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Покриваме тавата отгоре с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 минути и после намаляваме фурната на 160 °C и печем пържолите още около 1 час при непрекъснато наблюдение.

Накрая махаме алуминиевото фолио и запичаме пържолите до златист загар.

От останалата след печенето на месото марината правим сос в тиган на умерен котлон. Прехвърляме останалата марината в тигана, като я минаваме през цедка (ако е необходимо, добавяме още вино), добавяме брашното, разтворено в малко вода и маслото. Разбъркваме до желаната гъстота.

Поднасяме печени свински пържоли с винен сос топли върху канапе от картофено пюре, като отгоре ги заливаме с винения сос.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: