Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Манджи»Паниран свински черен дроб с винен сос

Паниран свински черен дроб с винен сос

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Паниран свински черен дроб с винен сос
Снимка: Simona
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г (свински)
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • олио - 150 мл (за пържене)
  • За соса
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1винена чаша+вода
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 стръка (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се измива и се нарязва на парчета със средна големина.

В купа се смесват брашното и галетата, и в тях се овалват нарязаните парчета.

След което се изпържват в сгорещеното олио. Панираният дроб е готов.

За соса:

Запържва се брашното в загрятото олио и се добавя червеният пипер.

След това се налива виното и се долива гореща вода (в зависимост от желаната гъстота).

Щом заври, се пуска и вече панираният дроб да поврат с винения сос заедно за около 5-6 минути.

Вкусната манджа се подправя се с черния пипер, чесънът на прах и солта на вкус.

Накрая панираният свински черен дроб с винен сос се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: