Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган

Ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган

AlexAlex
Чирак
81002234
Ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган
Снимка: Alex
1 / 3
15/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган - да, на тиган, не на фурна - още по-вкусно е"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 по - големи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кралска печурка - 1 тарелка
  • лук - нарязан на ситно
  • червени чушки - 1 бр. на кубчета
  • моркови - 1 бр. на ситно
  • чесън - 2 скилидки на ситно
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • куркума - 1/2 ч.л. (по желание)
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина (или олиото) в голям тиган или тенджера на средно висока температура.

Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете бутчетата в тигана и ги запържете до златисто от всички страни (около 5-7 минути на страна).

Извадете ги и ги оставете настрана. В същия тиган добавете нарязания лук и го запържете до омекване.

Добавете чесъна и запържете за още 1 минута. Добавете нарязаните чушка, обелени и нарязани гъби и морков и ги гответе за около 5 минути, докато омекнат.

Добавете ориза в тигана със зеленчуците и разбъркайте добре, така че оризът да се покрие с мазнината и да се запържи леко.

Подправете със сладък червен пипер и куркума (ако използвате). Налейте вода в тигана и разбъркайте добре. Върнете пилешките бутчета в тигана, като ги подредите върху ориза.

Намалете температурата на ниска, покрийте тигана с капак и оставете да се готви за около 20-25 минути, докато оризът е напълно сварен и течността се абсорбира.

Изключете котлона и оставете пилето с ориз да почине за 5-10 минути преди сервиране.

Поръсете ориз с пилешки бутчета и гъби на тиган с пресен магданоз преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: