Начин на приготвяне
В касерола сложих 1/2 ч.ч. захар с 1 с.л. вода и сложих на котлона да се карамелизира.
Готовия карамел изсипах във формата за кекс и вниманието разтлах по цялата форма и оставих да се охлади.
Затоплих млякото на котлона, разбих яйцата със захарта и на тънка струйка добавих топлото, не вряло прясно мляко.
Добавих есенция и прецедих през цедка директно във формата, която поставих предварително в тава с по-голям диаметър, за да налея вода.
Сипах хладка вода, негореща, в тавата около 1.700 л
В предварително загрята фурна на 150 градуса пекох крем карамела за час и половина.
Извадих и оставих да изстине добре и прибрах в хладилника.
Трябва да постои поне няколко часа в хладилника крем карамел във форма за кекс.