Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел в кексова форма

Крем карамел в кексова форма

Крем карамел в кексова форма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Когато наистина обичаш крем карамел, не ти стига една купичка, затова го направихме в кексова форма"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • ванилия - 1 пакет
  • захар - 8 с.л.
  • за карамела
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта директно в кексовата форма и оставяме да изстине.

В купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Добавете млякото и ванилията. Изсипете сместа в кексовата форма, при вече изстиналия карамел.

Сложете в друга по-голяма тава, в която сте налели студена вода и печете на водна баня за 1 час на 150-160 градуса.

Оставете готовия крем карамел да се охлади без да го вадите от тавата с водата, а след това приберете в хладилника за една нощ.

На следващия ден обърнете крем карамела в голяма чиния и поднесете с топка сладолед или сметана.

Крем карамелът в кексова форма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: