Ориз в тенджера

СтелаСтела
Новак
1933
Ориз в тенджера
Снимка: Стела
1 / 2
19/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ориз в тенджера - пухкав и вкусен, идеалната гарнитура за месо, риба зеленчукови ястия."

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се тенджера, като се слага вътре маслото, да се разтопи. Добавя се солта и черният пипер.

Предварително се измива добре оризът. След като маслото се разтопи, се добавя оризът и се запържва, докато получи златист цвят.

После се прибавя вода, като количеството се определя от вида на ориза.

В случая е използван бял дългозърнест ориз и отношението е 1:2 ориз към вода.

Капакът се поставя на тенджерата, докато набъбне вареният ориз.

След около 25 мине се маха, за да се получи лека коричка. И оризът в тенджера е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: