Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Постен ориз с домати в тенджера

Постен ориз с домати в тенджера

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постен ориз с домати в тенджера
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Още един вкус от детството, който наричаме постен ориз с домати в тенджера"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • чесън 2 скилидки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 консерви
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бульон - 1 кубче, натрошено
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребни кубчета, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци, докато лукът започне да става прозрачен.

Към тях се прибавя измитият и изцеден ориз и се запържва леко и той.

Изсипват се доматите и 1 ч.ч. вода.

Слагат се подправките и магданозът, разбърква се и се захлупва.

След като заври, се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква, за да не залепне.

Когато оризът с домати вече е сварен, би трябвало да е поел вече всичката течност, но ако все още не е, може да се остави за няколко минути на котлона без капак, за да се изпари оставащата течност.

Накрая преди сервиране постният ориз с домати в тенджера се поръсва с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: