Агнешко с Ориз в Тенджера

Агнешко с Ориз в Тенджера
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Оставяте да се задушава на бавен огън и гладно преглъщате, докато стане"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг с кости
  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • пресен лук - 2 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 10 бр. листа пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За марината
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме агнешко с подправките за марината и го оставяме да престои за поне 30 мин.

В тенджера поставяме олиото, след като се загрее - и месото, което изпържваме от двете страни.

Наливаме вода, колкото да го покрием самото месо.

Преди да сложим капака, посоляваме.

Варим за 20 -25 мин.

През това време нарязваме лука и го задушаваме в олио.

Измиваме ориз и него прибавяме при лука, като ги посоляваме.

Всичко това изсипваме в тенджерата при месото.

Наливаме 3, 1/2 ч.ч от бульона, в който сме варили агнешкото.

Добавяме и нарязваме пресен джоджен.

Оставяме така ястието на котлона, докато оризът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: