Начин на приготвяне
Сложете решетката на ниско във фурната и я загрейте до 200 градуса. Пригответе тестото за подложката по посочената рецепта, както следва:
Разтворете маята в чашата вода. В една тава пресейте брашното и добавете захарта, солта, олиото или зехтина. Направете кладенче посредата на брашното, излейте водата с маята и започнете да месите. Полученото тесто оставете да престои около 15 минути.
Смесете доматения сос и чесъна, след което нарежете прошутото или пушена шунка на не много тънки резени.
С набрашнени пръсти поставете тестото в намазнена тава. Залейте подложката за пицата с доматената смес, лука и моцарелата. Отгоре поръсете с босилека, наредете шунката или прошутото и доматите, които са вече нарязани.
Накрая покрийте пицата с пармезан и печете около 20 минути до апетитен загар.
Коментари
Вместо прошуто сложиш филе „Елена“ и пак стана страхотно!