Начин на приготвяне
Картофите и лука се белят и нарязват на тънки полумесеци, пържат се, първо, картофите, като не трябва да придобиват златист цвят, а само да омекнат, но да не са сурови.
Изпържените картофи и лук изчакваме леко да изстинат и прибавяме към предварително разбитите яйца с млякото. Прибавяме черен пипер и сол на вкус.
Оставяме за 10-15 мин да поемат от сместа.
В намазнен тиган с незалепващо покритие се изсипва половината смес, след това се реди прошутото на тънки ленти и изсипваме останалата смес отгоре.
Котлонът се намаля и се покрива с капак за около 5-10 мин, докато тортията се стегне.
Обръщането става със чиния - колкото диаметъра на тигана, или малко по-голяма, слагаме я отгоре, обръщаме в чинията и връщаме внимателно в тигана, да се допече от другата страна.
Може да се наложи леко да се побутнат краищата със шпатулка, за да се прибере и оформи тортията. Пече се още около 3-4 мин.
Изваждането става по същия начин - с чиния.
Накрая поръсваме с магданоз отгоре.
И нашата тортия с прошуто е готова!
Да ви е сладко!