Тортия с прошуто

Рали98Рали98
Новак
35910
Тортия с прошуто
Снимка: Рали98
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Апетитна тортия с мазничко прошуто, която е тъкмо по вкуса на мъжа ви"

Необходими Продукти

  • картофи - 1кг
  • яйца - 7 бр.
  • прошуто - 100 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лука се белят и нарязват на тънки полумесеци, пържат се, първо, картофите, като не трябва да придобиват златист цвят, а само да омекнат, но да не са сурови.

Изпържените картофи и лук изчакваме леко да изстинат и прибавяме към предварително разбитите яйца с млякото. Прибавяме черен пипер и сол на вкус.

Оставяме за 10-15 мин да поемат от сместа.

В намазнен тиган с незалепващо покритие се изсипва половината смес, след това се реди прошутото на тънки ленти и изсипваме останалата смес отгоре.

Котлонът се намаля и се покрива с капак за около 5-10 мин, докато тортията се стегне.

Обръщането става със чиния - колкото диаметъра на тигана, или малко по-голяма, слагаме я отгоре, обръщаме в чинията и връщаме внимателно в тигана, да се допече от другата страна.

Може да се наложи леко да се побутнат краищата със шпатулка, за да се прибере и оформи тортията. Пече се още около 3-4 мин.

Изваждането става по същия начин - с чиния.

Накрая поръсваме с магданоз отгоре.

И нашата тортия с прошуто е готова!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: